İş

Gaziantep Ticaret Borsası ve GIZ, Gıda Sektöründe Yeşil Dönüşüm Danışmanlığı Hizmeti Sunuyor

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Alman Uluslararası İşbirliği Ajansı (GIZ) iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalara yeşil dönüşüm danışmanlığı hizmetleri verilmeye başlandı.

Şirketlerin yeşil dönüşüm sürecine uyum sağlayarak kurumsal kapasitelerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen mentorluk hizmetleri Şubat ayı sonuna kadar devam edecek.

Yeşil dönüşüm yol haritaları belirlenecek

GTB ve GIZ iş birliğiyle KEP programı çerçevesinde yürütülen “Mesleki Eğitim Yoluyla İstihdamın Desteklenmesi ve Tarımsal Gıda Sektörünün Yeşil Dönüşümü” projesi kapsamında, Türkiye’de faaliyet gösteren işletmelere yeşil dönüşüm danışmanlığı hizmetleri sunulmaya başlandı. GAZİANTEP GIDA ENDÜSTRİSİ

Kuruyemiş, Un, Biber ve Antep Fıstığı branşlarında faaliyet gösteren 8 firmaya danışmanlık hizmeti verilmeye başlandığını açıklayan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, “AB Yeşil Anlaşması, işletmelerimiz için çok önemli fırsatlar içeriyor. Bu fırsatlardan faydalanmak ve firmalarımızı yeşil dönüşüm yol haritaları konusunda ücretsiz olarak bilgilendirmek amacıyla “Mentorluk hizmeti vermeye başladık” dedi.

GTB’nin verdiği yeşil dönüşüm danışmanlığının şubat ayı sonuna kadar devam edeceğini kaydeden Akıncı, “Bilindiği gibi Avrupa Birliği (AB), Yeşil Düzen ile iklim kriziyle mücadeleye yönelik kapsamlı bir eylem planı başlattı. Bu amaç, Avrupa’yı 2050 yılına kadar karbon nötr hale getirmek.” Proje çevre, iklim, ekonomi, tarım, sanayi, yatırım ve daha birçok konuyu içeriyor. Bu noktada GIZ ile birlikte firmalarımızın etkilenmeye hazır olmalarına katkı sağlamak amacıyla yeşil anlaşma uyum danışmanlığı hizmetini başlattık. Bu anlaşma ile yeni düzene yönelik olarak eksikliklerini tespit etmelerine yardımcı oluyoruz. “Bu kapsamda taleplere ve kriterlerin uygunluğuna göre belirlediğimiz 8 gıda firmasına haftada 2 saat mentor ziyaretleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

Mevcut durum analiz edilecek

Yeşil dönüşüm hizmetleri kapsamında her firmaya AB Yeşil Anlaşması ile ilgili bilgilendirme çalışmaları sağlanacağını ve firmaların mevcut durumunun analiz edileceğini belirten Akıncı, “Devam eden danışmanlık hizmetleri kapsamında Yeşil Dönüşüm İhtiyaç Analizi yapılıyor. Şirketlerimizin raporları hazırlanacak ve doğrulamaya hazır olan şirketin Kurumsal Karbon ayak izi hesaplanacak. Bunlara ek olarak şirketlerimizin mevcut durumları da analiz edilecek.” “Özel yeşil dönüşüm yol haritaları belirlenecek ve ihtiyaç analizi doğrultusunda ilgili firmaların çalışanlarına gerekli görülen alanlarda eğitimler verilecek” dedi.

Akıncı, firmalara verilen danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra, Gaziantep’te Fındık, Un, Biber ve Antep Fıstığı sektörlerine yönelik ‘Sektörel Yeşil Dönüşüm Raporu’ hazırlanması çalışmalarına da başladıklarını belirterek, bu raporları yetkililerle paylaşacaklarını sözlerine ekledi. Şubelerin yol haritasını belirleyecek olan bu raporların tamamlanmasının ardından kamuoyuna duyurulacak. – GAZİANTEP

susuz-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu